En dan is het ineens 17 graden, zo maar op een zondagmiddag in februari. Echt waar, het was in het NOS-journaal. In Maastricht wel te verstaan, maar toch: de zon is in aantocht! Een hint van warmte op je gezicht, die tinteling van licht, lichtheid bijna…dat maakt een mens blij. En het kán echt: verantwoord zonnen.

Vitamine D hebben we allemaal nodig en die haal je uit daglicht en dus uit de zon. Daarom voel je je vaak beter op lange lichte dagen dan in de periode tussen pakweg Sint Maarten en Carnaval. Veel mensen kijken echt uit naar het voorjaar en de lente om die reden. Maar hoe geniet je nu optimaal van de zon, zonder risico’s te lopen?

Smeren-kleren-weren
Veilig zonnen? Niet op het heetst van de dag in de zon bakken, je beschermen en insmeren met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, dat weten we best. Zo kun je het risico op huidkanker beperken. Je kunt er ook voldoende informatie over vinden, bijvoorbeeld op de website van KWF. Daar noemen ze het: smeren-kleren-weren. Makkelijk te onthouden en het is voor iedereen van toepassing.

Workshop ‘Veilig in de zon’
Maar hoe kun je veilig zonnen als je kanker hebt? Er kunnen persoonlijke vragen bij je opkomen als: mag ik terwijl ik chemokuren krijg, wel in de zon? Hoe kan ik bij haaruitval mijn hoofd extra beschermen?
Om je goed te informeren én al je vragen te beantwoorden, organiseert IntermeZZo de komende maanden voor haar gasten de workshop ‘Veilig in de zon’. Een gespecialiseerde huidtherapeut geeft advies en praktische tips. Daarmee kun je genieten van de zon op een manier die bij jouw situatie past.

Aanmelden voor workshop ‘Veilig in de zon’
De workshop duurt van 14.00-15.30 uur en wordt gegeven bij IntermeZZo. Je kunt je daarvoor aanmelden via de website www.intermezzo-zwolle.nl of via de gastvrouw als je bij IntermeZZo bent. Je kunt ook bellen op werkdagen tussen 10.00-16.00 uur.
Keuze uit de data: maandag 6 maart, 10 april, 22 mei en 3 juli.

In de tuin
Veel workshops en activiteiten bij IntermeZZo vinden binnen plaats, in onze huiskamer, in de massage/schoonheidssalon of één van de andere ruimtes. Maar wist u dat IntermeZZo ook een tuin heeft? Niet groot, maar met een omheining waardoor het een soort buitenkamer is. En natuurlijk met een grote parasol. Kijk maar eens naar het filmpje op onze website.
Soms is het buiten net zo prettig vertroeven als binnen, als het weer het toe laat. Het wordt dus tijd om de tuin weer lenteklaar te maken. Voor als de zon komt…

Marlies Mestrom