Hebt u dat ook wel eens? Ineens ben je iets kwijt en met geen mogelijkheid kun je het terugvinden. Dat overkwam mij vandaag. Wat een onrust levert dat op. Het hele huis op de kop; pedaalemmers, ja zelfs de containers doorgespit; onder bed, bank en tafels gekeken met als resultaat? Veel stof gezien en wat weg is lijkt erin opgelost. Voor dat de paniek echt toeslaat zet ik mij aan het schrijven van deze blog. Deze hele zoekactie heeft ook een voordeel, ik weet nu dat ik echt aan de schoonmaak moet. Dat brengt mij bij IntermeZZo. Daar is die schoonmaak inmiddels klaar en niet alleen dat....

Opruimen en schoonmaken, het hoort bij het voorjaar. En voorjaar is het. Wat een pracht aan kleuren als je naar buiten kijkt of in de natuur wandelt. De natuur vernieuwt zich. Samen met een strakke blauwe lucht en de voorjaarszon maakt dat vrolijk en geeft een opgeruimd gevoel. Het geeft je vaak ook de drang om zelf te gaan vernieuwen. Voor veel mensen inspireert het voorjaar dan ook om aan de slag te gaan in huis. De boel eens even lekker pimpen. Zo ook bij IntermeZZo en daar werd eigenlijk wel tijd voor ook. Inmiddels bestaat ons huis zeven jaar. Het was in februari 2010 dat voormalig minister van Volksgezondheid, Els Borst de deuren van Nazorgcentrum IntermeZZo opende. Een prachtige locatie in het B-gebouw van Isala, stijlvol ingericht in tinten die horen bij aarde, vuur, water en lucht. Warmte en huiselijkheid straalt het uit. Dat is wat we horen van onze bezoekers.

Ontwikkeling
Na zeven jaar is die warmte en huiselijkheid er nog steeds. Maar zoals in elk huis is alles aan slijtage onderhevig. En wat daar nog bij komt, IntermeZZo groeit. In aantallen bezoekers én in activiteiten. Hoe mooi is dat. Startten we in 2010 met een paar activiteiten in de week, nu vinden vaak meerdere activiteiten per dag plaats. We zijn zo langzamerhand uit ons jasje gegroeid. Meer ruimte is echt geen luxe. Trouwens een verfbeurtje ook niet. Voor de vierduizend bezoekers per jaar richten we graag de ruimten netjes in voor de activiteit waaraan onze gast deelneemt. Dat betekent veelal gesleep met tafels, stoelen, matten, kussens etcetera. Ja, en dan kan een muur soms een lelijke sta-in-de-weg zijn. U snapt het wel of misschien is het u zelfs opgevallen, de muren zijn niet meer passend bij een kwalitatief nazorgcentrum.

Opgeruimd staat netjes
Uitbreiding van ruimte en schilderwerk, het kost geld. Hoe geweldig is het dan dat we sponsoren hebben. Een extra kamer voor gesprekken is beschikbaar gekomen. Dat geeft voor dit moment weer wat meer lucht. Het huis is geschilderd in iets gematigder kleuren dan voorheen. Gastvrouwen blijken ook allround poetsvrouwen. De bezem is letterlijk door het huis gegaan. Alles ziet er weer spic en span uit. Whiteboards aan de muur waarop de informatie die voor onze gasten van belang is, keurig in het gelid hangt. Relevant foldermateriaal in overzichtelijke rekken in het voorportaal. Heel veel dank aan alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Welkom in ons gepimpte huis
Komt het zien. Wij zijn trots op deze vernieuwing en heten u hartelijk welkom. Wilde u IntermeZZo bezoeken, maar kwam het er niet van? Dan is dit misschien een mooie aanleiding. Bent u sponsor en nog nooit bij ons geweest? Kom kijken wat IntermeZZo mede met uw bijdrage realiseert voor de gasten.

Tot slot, mijn verloren schat heb ik teruggevonden. Zoals zo vaak gebeurt met kwijtgeraakte spullen, plotseling viel het voor mijn voeten! 

Fini Berends

Meer weten over IntermeZZo-activiteiten? Kijk op www.intermezzo-zwolle.nl