We troffen het wel op zaterdag 26 augustus. Om te beginnen waren de weergoden ons erg gunstig gezind. Warm, maar niet te warm en zonnig met een lichte bewolking. Dertig glimmende oldtimers in helrood of deftig blauw stonden voor ons klaar om ons, kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten een heerlijke dag te bezorgen. En niet te vergeten, dertig trotse eigenaren en chauffeurs van deze auto’s, die ons glunderend stonden op te wachten. Ook vorig jaar mocht ik deze dag meemaken en ik schreef toen dat ik zo blij was als een kind om in zo’n schitterende auto mee te mogen rijden. Ik ben nu een jaar ouder en genoot nog steeds op een kinderlijke manier van deze dag.

Maar laat ik bij het begin beginnen. Gerard den Ouden is lid van de Triumph TR club Holland. Zijn echtgenote heeft kanker en samen komen ze al enige jaren bij IntermeZZo over de vloer. Gerard, een doener en organisator, wilde iets doen voor de patiënten en vrijwilligers van IntermeZZo. Hij ging in overleg met Corine den Hollander, met Eli Geefhuizen van TR Club Holland én met zijn vrienden van de Triumphclub en zo kwam hij met het plan (en een prima uitvoering) van een toertocht. Hij vond een sponsor, zijn collega-vrienden waren direct enthousiast en zaterdagochtend stonden ze op de parkeerplaats bij het Van der Valkhotel. Samen met de chauffeurs stroomden ook wij als deelnemende dames en heren binnen en werden door sponsor Van der Valk getrakteerd op een kop koffie met gebak. Ook kregen we een tas waarin een routeplan, een deelnemerskaart en een sportieve pet met er op geborduurd “IntermeZZo – Zwolle, TR Oldtimertour 2017”.

Het idee en de realisatie daarvan is natuurlijk zoiets bijzonders dat er over gesproken kan worden en zelfs de politiek activeerde om aanwezig te zijn. Locoburgemeester en wethouder René de Heer hield een prima toespraak en zorgde daarna dat de auto’s op een ordentelijke manier werden weggevlagd. De route voerde over Hasselt, Zwartsluis, Sint Jansklooster, Blokzijl en Kuinre naar de orchideeënhoeve in Luttelgeest. En denkt u nu niet dat we de kortste en snelste weg namen. Nee, over binnenweggetjes, door de weilanden en over dijken werd rustig in de open sportwagens naar ons lunchadres gereden. Doordat er niet gejakkerd werd kon er in de open wagens toch een rustig gesprek worden gevoerd en als je dan vragen stelt over de auto merk je hoe trots deze mensen op hun Triumph zijn. De meesten hebben hun auto in de vorm van een oud en afgeschreven vehicle gekocht. Het ding helemaal, inclusief de motor uit elkaar gehaald, nieuwe en gebruikte onderdelen op de kop getikt en er een prachtige auto van gemaakt. Het is een hobby!

In Luttelgeest hadden we toegang tot de orchideeën- en vlindertuin waar we konden genieten van de prachtige bloemen, planten en waterpartijen. Tevreden en al enigszins vermoeid konden we daarna genieten van een heerlijke lunch. Die gaf ons tevens de gelegenheid om eens wat nader met de andere deelnemers kennis te maken en heerlijke bomen op te zetten over het leven, onze mogelijkheden en IntermeZZo.
Het mooie van zo’n dag is dat je alleen maar blije en lachende mensen ziet. Wat dat betreft heeft Gerard wel in de roos geschoten met zijn toerclub. Je vergeet op zo’n dag even in wat voor situatie je zit of zat en je voelt je voor één dag bevrijd van je zorgen en klachten.
Na de lunch reden we terug naar het Van der Valkhotel waar we nog een gezellig samenzijn hadden met een drankje en een hapje. Beste organisatoren, beste chauffeurs, beste sponsoren, hartelijk dank voor deze dag. We hebben weer eens ouderwets genoten.

Jan Pot
(Foto: Lisenka Pechtold)

Hoe kunt u ons bereiken?

06 53767145