Soms krijg je zó maar een prachtig aanbod in de schoot geworpen. En dan blijkt er nog méér achter te zitten. Ik voelde het tussen de regels door in een kort mailtje van student Bart aan IntermeZZo. Lees, voel mee en… biedt mee op een voorstel waarmee je 2018 gezond begint!

Wie zijn de twee studenten die bedenken, om met een stageopdracht geld te generen en dit te schenken aan een nazorgcentrum voor mensen met kanker? Meteen intrigeerde het me.

Na wat heen-en-weer-gemail, kwam student Bart kennismaken bij IntermeZZo. Prototype fitte knul, sport en gezondheid hoog in het vaandel, dat kon je zó zien. Betrokken en ambitieus, dat ook. Vanuit de opleiding Sport & Bewegen anderen begeleiden fit te worden, hun conditie te verbeteren, daaraan wijden Bart en zijn mede-studente/stagiaire Nina, hun stage. Al pratend bleek dat Bart binnen het gezin waarin hij is opgegroeid, geconfronteerd werd met kanker. Net als Nina.
Op hun stageplek in sportstudio Peppergym interviewde ik hen en zette hen op de foto. Met een goed gevoel fietste ik terug naar IntermeZZo en werkte hun verhaal uit tot onderstaand persbericht. Wat geweldig om Bart en Nina, samen met hun stagebieder en docenten op de sponsorlijst van IntermeZZo te mogen plaatsen. En hen te ontvangen op gelegenheden waar ze hun betrokkenheid en gedrevenheid kunnen delen met al die andere betrokken relaties en sponsoren!
En wat geweldig dat ook Landstede, de Peperbus en anderen met publicaties het aanbod van Bart en Nina ondersteunen.
Nu nog een goed bod, want wie wil nou niet een personal training en coaching krijgen van zulke gedreven jonge mensen?

Marlies Mestrom

 

Landstede-studenten geven Personal Training met opbrengst voor Nazorgcentrum IntermeZZo

Het nieuwe jaar sportief beginnen met een Personal Trainingstraject onder begeleiding van gemotiveerde studenten en coaching bij Peppergym. Hoe aantrekkelijk! Belangstellenden kunnen bieden. De hoogste bieder krijgt de training. De opbrengst gaat naar het goede doel: IntermeZZo, nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Een prachtig plan, bedacht door Bart Riezebos en Nina Scholten, studenten aan de opleiding Sport & Bewegen aan Landstede.

Bart en Nina, in het eindexamenjaar van hun MBO-opleiding, geven hun stage inhoud in de sfeervolle sportstudio Peppergym in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Dr Stolteweg 60. De stageopdracht is: elke student geeft één persoon een compleet personal trainingstraject van 10 weken. Dit met ingang van 16 januari 2018. Nina legt uit (19): “Dit betekent dat we een beweeg- en voedingsprogramma op maat schrijven. Heel gericht trainen, gesprekken voeren en twee uur per week onverdeelde begeleiding en aandacht. In 10 weken boek je een forse conditievooruitgang. Eigenaar Dirk van de Worp begeleidt onze stage en ook vanuit de opleiding krijgen we feedback. Samen met Dirk hebben we bedacht dat wij op deze speciale Personal Training laten bieden en de opbrengst willen schenken aan een goed doel in Zwolle.”

Landstede, Peppergym en Nazorgcentrum IntermeZZo, allemaal Zwols en gevestigd op loopafstand van elkaar. Is dat de linking pin?
“Nee, er zit wel meer achter”, licht Bart (20) toe. “Zowel Nina als ik hebben van heel nabij meegemaakt wat het betekent als iemand in het gezin kanker heeft. Mijn moeder kreeg tien jaar geleden voor het eerst kanker, vijf jaar geleden keerde de ziekte terug. Gelukkig maakt ze het momenteel goed. Nina’s moeder overleed vorig jaar aan de gevolgen van kanker. We hebben allebei de impact van de ziekte ervaren.”
Bart en Nina praten er niet veel over, met een blik van verstandhouding weten ze genoeg. In hun studie Sport en Bewegen vinden ze elk een manier om aan hun toekomst te werken.

Overeenkomsten
Nina en Bart ontdekten meerdere overeenkomsten tussen sportstudio Peppergym, hun opleiding en IntermeZZo. Het bieden van een luisterend oor, aandacht voor het persoonlijke verhaal en de wensen, belang hechten aan conditie en bewegen, gezonde voeding …
Nazorgcentrum IntermeZZo ondersteunt mensen met kanker vanaf het moment van diagnose, zo lang als nodig. En hun naasten, want, zoals Nina en Bart ervaren: kanker heb je niet alleen.
IntermeZZo is een ANBI-stichting en aangewezen op sponsoring en giften. Nina en Bart begrijpen het belang, net als vele ondernemers die IntermeZZo steunen onder het motto: Door Zwolle Voor Zwolle.

Mee bieden?
Wie belangstelling heeft kan tot 8 januari bieden. Voor één training ligt er een openingsbod van 350 euro.
Bied mee en lees de actuele stand: www.twitter.com/peppergymzwolle
Of mail jouw bod: meedoen@peppergym.nl