Kanker maakt je (tijdelijk) kwetsbaar. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel.

Yoga kan je helpen om op een natuurlijke manier met je ziekte om te gaan. De oefeningen zijn gericht op contact met jezelf, brengen je in beweging en geven ontspanning en nieuwe energie. Yoga helpt je bij het accepteren van angst, pijn en verdriet. Je wordt je bewuster van je lichaam. In de les doe je losmaakoefeningen, ademoefeningen, yogahoudingen en een lange eindontspanning. Je leert je aandacht in het hier en nu te brengen en verleden en toekomst even te laten voor wat ze zijn. De oefeningen versterken je (zelf)vertrouwen en brengen rust. H-yoga is een milde variant van Hatha Yoga, speciaal voor (ex-)kankerpatiënten. Het ondersteunt je in elke fase van de ziekte of herstel. Ook als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan, kun je meedoen op je eigen niveau, met respect voor jouw grenzen. De aanpak is nuchter.

Begeleider
De begeleiding is in handen van een ervaren en gediplomeerd yogadocent.

Wanneer
9.30 – 10.45 uur: 1e Yogagroep 
11.30 – 12.45 uur: 2e Yogagroep

Kosten
Een kennismakingsles is gratis, daarna betaal je €3,50 per les. We starten met twintig lessen waarbij tussentijds stoppen uiteraard mogelijk is.

Extra informatie
Na twintig lessen evalueren we hoe het gaat en welke vorderingen er zijn. Afhankelijk hiervan kan er verlenging volgen met tien lessen, waarna een tweede evaluatie volgt. Per persoon bekijken we wat nodig is en hoelang de lessen door kunnen gaan. Dit traject zal telkens in goed overleg met jou plaatsvinden. Als je een keer niet kunt komen, verwachten wij dat je je afmeldt.