Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker in je eigen leven dan staat de wereld even stil. Alles komt in het teken te staan van ziek zijn en het overwinnen van de ziekte.

Je komt in een stroomversnelling van emoties terecht. Massage geeft geen genezing, maar kan wel een grote steun zijn. Uit onderzoek is gebleken dat masseren bij mensen met kanker de kwaliteit van het leven van dat moment kan verbeteren. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam te herstellen. Symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen. Er komt ontspanning voor lichaam en geest. Massage kan in elke fase.

Tijdens de behandelfase
Je bent misschien met chemotherapie, bestralingen of hormoontherapie bezig. Ook nu kun je ter ondersteuning gemasseerd worden. De massage ontspant en kan pijnvermindering geven.

Na de behandelfase
De behandeling is klaar, maar om de zoveel tijd moet je naar het ziekenhuis voor controle. Dit geeft spanning en onzekerheid. Je kunt nog klachten hebben, zoals een slechte conditie, gewrichtsklachten, vermoeidheid, opvliegers, geen of weinig energie hebben. Massage kan herstel ondersteunen.

Als je niet meer beter wordt
Massage kan in deze tijd een moment voor jezelf zijn, ontspanning en liefdevolle aanraking. Een moment waarop emoties gevoeld mogen worden.

Begeleiders
Melinda Kappert, Alice Kouwen, Tineke Nijland, Linda Veldman en Maureen de Vries.

Kosten
€10,00 per massage.

Extra informatie
In totaal zijn er drie massages toegestaan. In overleg zijn twee extra massages mogelijk. Graag twee grote badlakens meenemen!