Voetreflexzonetherapie ondersteunt en bevordert de natuurlijke processen in het lichaam. 

Klachten kunnen minder worden of verdwijnen. Immers: lichaam en geest worden gestimuleerd om weer in balans te komen. Reflexzonetherapie is een complementaire therapie die kanker niet kan genezen, maar wel de bijwerkingen van het vaak zware reguliere traject een stuk dragelijker maken.

Chemokuren
Tijdens chemokuren krijgt een patiënt veel gifstoffen binnen die niet alleen de kankercellen behoren te doden, maar ook schade kunnen aanrichten aan gezonde cellen en weefsels. Reflexzonetherapie zorgt voor een betere doorbloeding waardoor de toegediende medicijnen gemakkelijker in het bloed opgenomen kunnen worden.

Bestraling
Ook gedurende bestraling loont het de moeite om je een paar keer te laten behandelen door een reflexzonetherapeut. Want ook hier geldt: hoe sneller de beschadigde cellen worden afgevoerd, hoe minder de gevolgen zullen zijn voor het leven na je ziekte!

Als je “klaar” bent
Na de behandeling - zeker als je ervoor of tussendoor ook nog een operatie hebt ondergaan - kun je wel een extraatje gebruiken. Reflexzonetherapie blijft dan zinvol, want je bent er nog niet. Voordeel is dat de opgelopen en onvermijdelijke restverschijnselen sneller kunnen afnemen, je beter slaapt, minder moe bent en beter kunt ontspannen. Complementaire of alternatieve therapieën mogen nooit een vervanging zijn voor reguliere behandelingen. Ze mogen als ondersteuning ingezet worden.

Begeleiders
De therapie wordt gegeven door Gerrie Eikenaar, Annelies La Roi en Hilde Zuidberg. Zij zijn gediplomeerde voetreflexzonetherapeuten en aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT).

Kosten
€10,00 per behandeling.

Extra informatie
Neem voor de voetreflexzonetherapie twee grote handdoeken mee!